Metodologia cercetării științifice este o parte integrantă a oricărei științe, a instrumentului său intelectual, pe care ar trebui să îl dețină oricine este implicat în procesul de cercetare.
În colecţia sălii de împrumut nr. 2 Documente didactice şi metodice a BŞ USARB a apărut o lucrare nouă la subiectul cercetare economică:
Feuraş, Eugenia. Metodologia şi etica cercetării economice : Manual pentru studii universitare la ciclul II - masterat / Eugenia Feuraş, Tatiana Pîşchina ; referenţi ştiinţifici: Ala Cotelnic [et al.] ; Academia de Studii Economice a Moldovei. - Chişinău : Cartier, 2020. - 215 p. ; fig., tab. - (Cartier educaţional / coord. de Viorica Goraş-Postică, ISBN 978-9975-79-896-9). - Bibliogr.: p. 215. - ISBN 978-9975-86-405-3.
Scopul acestui manual este de a ajuta tinerii cercetători să înțeleagă logica internă a procesului de cercetare economică, să-și perceapă aspectele etice care apar la diferite etape ale procesului de cercetare, să-și dezvolte abilități de cercetare în conformitate cu tehnologia activității științifice și cultura metodologică existentă. Materialul prezentat în manual a fost testat într-o audiență largă a studenților în procesul predării cursului „Metodologia și etica cercetării economice”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu