16 decembrie 2020

CARTEA NEAGRĂ A RISIPEI BANILOR PUBLICI

Colecţia sălii de lectură „Ştiinţe Socioumanistice şi economice” a Bibliotecii Ştiinţifice USARB a fost completată recent cu lucrarea „CARTEA NEAGRĂ a risipei banilor publici în Republica Moldova, 2019” (Chişinău, 2019).

În lucrare sunt prezentate cazuri în care banii contribuabililor au fost folosiţi abuziv prin cheltuieli publice pentru proiecte inutile sau de proastă calitate. În multe cazuri, sume exorbitante au fost folosite fără justificare și fără a răspunde unor necesităţi de ordin public. Sunt oferite exemple în care lipsa de responsabilitate a oficialilor a dus la performanţe slabe și întârzieri şi prezentate cazuri care ridică suspiciuni de folosire abuzivă a banilor publici în interesul anumitor persoane, respectiv cazuri de conflicte de interese, care au ajuns în vizorul autorităţilor de drept.

„Cartea Neagră” constituie o invitaţie către toţi factorii interesaţi de a lucra împreună pentru o societate mai transparentă și mai responsabilă faţă de cetăţenii săi și resursele acestora.


Niciun comentariu: