13 octombrie 2020

ISTORIA STATELOR UNITE (1849-1890)

În cadrul parteneriatului, Statul Carolina de Nord a donat Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi cărţi în limba engleză pe diverse domenii: literatură, psihologie, sociologie, matematică, chimie, istorie, ecologie, horticultură, etc. O serie excelentă de Time Life Books - 12 volume de istorie a Statelor Unite cu picturi, fotografii, hărți, desene și diagrame care detaliază istoria Statelor Unite de la descoperire până la sfârșitul Războiului Mondial. Din această serie au fost donate: Volumul 5: 1849-1865; Volumul 6: 1861-1876 şi Volumul 7: 1877-1890.

Prezentare excelentă în coperte căptușite maro și hârtie lucioasă de calitate pentru a susține fotografia extinsă. Este o prezentare tipică Time-Life a istoriei folosind fotografii ale perioadei, hărți și narațiuni pentru a ajuta cititorul să înțeleagă diferitele componente care alcătuiesc timpul și influențele culturii.

Fiecare volum este înzestrat cu anexă, cronologie, bibliografie, indice de nume şi geografic, precum şi cu o listă de imagini. În totalitatea lor, cele trei volume The LIFE History of the United States, constituie o valoroasă contribuţie la cunoaşterea istoriei SUA în anii 1849-1890 ai secolului al XVIII-lea şi mai ales în sfera de cercetare a evoluţiei istoriei. 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Pentru toţi, cei pasionați de istorie și toate acestea, aceasta este o serie deosebită de Time Life Books !