Ziua Europeană a limbilor este un eveniment organizat anual la data de 26 septembrie pentru a sărbători diversitatea lingvistică a Europei. Această sărbătoare se axează pe ideea studierii limbilor pe tot parcursul vieții şi este o ocazie de a reaminti varietatea limbilor vorbite în Europa, de a promova diversitatea culturală şi lingvistică, de a încuraja învăţarea limbilor străine la orice vârstă. Anume diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al continentului.
Biblioteca Ştiinţifică USARB Vă propune o gamă largă de servicii care vin în ajutorul îmbunătăţirii capacităţilor lingvistice: manuale şi metodici, ghiduri, dicţionare, colecţii de CD-uri şi seturi AV.
Biblioteca Ştiinţifică USARB Vă propune o gamă largă de servicii care vin în ajutorul îmbunătăţirii capacităţilor lingvistice: manuale şi metodici, ghiduri, dicţionare, colecţii de CD-uri şi seturi AV.
• Ziua europeană a limbilor
• Centrul European pentru Limbi Moderne (ECML)
• Site-ul unității de politică lingvistică
• Cadrul european comun de referință pentru limbi: învățare, predare, evaluare (CEFR)
• Limbi în educație, Limbi pentru educație. O platformă de resurse și referințe pentru educația plurilingvă și interculturală
• Integrarea lingvistică a migranților adulți
• Autobiografia întâlnirilor interculturale
COMUNICARE FĂRĂ FRONTIERE
Comunicare fără frontiere; Pluralismul în mediul de afaceri; Ziua literaturii europene; Baze de date de literatură şi limbi europene sunt titluri de expoziţii organizate şi prezentate în cadrul programului dedicat Zilei Europene a Limbior de către bibliotecarii din sala de împrumut şi lectură nr.4 Documente în limbi străine.
MUZICIENI EUROPENI ÎN UNIVERSUL ARTEI SONORE
Oficiul Documente muzicale, în cadrul programului Ziua europeană a limbilor, a pregătit şi prezentat expoziţia Muzicieni europeni în universul artei sonore.
Pe fon muzical, Elena Ţurcan, bibliotecar Serviciul Comunicarea colecțiilor, a relevat studenţilor despre legătura muzicienilor români cu zone cultural-artistice europene, despre personalităţi europene de importanţă similară pentru istoria muzicii, s-a încercat prin limba muzicii să se transmită proporţia optimă între elementele biografice, care dau culoare, şi cele privind creaţia muzicală în sine, care dau senzaţia auzului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu