23 septembrie 2024

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. BLOCAJUL de Britt FRANK

În viaţă, fiecare persoană se confruntă cu momente de blocaj, în care simte că nu poate avansa sau că este impiedicată de diverse obstacole. Această stare de inerţie poate fi provocată de frică, incertitudine sau lipsă de motivaţie. Totuşi, este important să găsim modalităţi eficiente pentru a depăşi blocajul şi a merge mai departe.

În lucrarea „Blocajul: cum să scapi de inerţie şi să mergi mai departe” (Bucureşti, 2023), Britt Frank, un coach şi mentor motivaţional american, oferă câteva sfaturi valoroase pentru cei care se confruntă cu astfel de situaţii. În primul rând, este crucial să identificăm sursa blocajului şi să conştientizăm motivele care ne ţin pe loc. Apoi, trebuie să ne punem obiective clare şi realiste, pentru a ne direcţiona eforturile către rezolvarea problemelor. Autorul subliniază importanţa dezvoltării unei mentalităţi pozitive şi incredere în sine. Este esenţial să ne eliberăm de gândurile negative şi limitative care ne împiedică evoluţia personală. Prin adoptarea unor strategii eficiente propuse putem învinge inerţia şi merge mai departe spre atingerea obiectivelor noastre personale sau profesionale.

Cartea poate fi consultată în colecţia sălii de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte a BŞ USARB.



Niciun comentariu: