24 septembrie 2024

ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR

Limba este cartea de noblețe a unui neam
V. Alecsandri

Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în fiecare an în data de 26 septembrie, începând cu anul 2001. Genericul evenimentului din anul curent este Pacea prin diversitate lingvistică.

Scopul acestui eveniment este de a promova plurilingvismul, ca punte esenţială de comunicare între popoare. Cunoaşterea limbilor străine facilitează o mai bună înţelegere interculturală, fundamentul patrimoniului cultural european, descoperirea unor culturi noi, posibilitatea de a căpăta o perspectivă diferită asupra lumii şi de a-i înţelege mai bine pe cei din jur.

În acest context, Vă invităm să luaţi act de informaţii utile şi captivante despre acest eveniment în prezentarea Măreția unei limbi este acea de a uni oamenii cu referire la site-ul oficial al Centrului European pentru Limbi Moderne din cadrul Consiliului Europei, disponibil în 39 de limbi (inclusiv limba română). Sursa oferă posibilitatea de a descărca aplicaţii, care conţin provocări şi materiale ce încurajază cunoaşterea mai multor informaţii despre o limbă străină în afara contextului deja bineştiut. În acest fel, cu ajutorul acestui site puteţi efectua o călătorie virtuală în alte ţări, utilizând cuvinte şi noţiuni de comunicare esenţiale, din viaţa de zi cu zi.

Niciun comentariu: