25 martie 2024

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. CUM SĂ SCHIMBI LUMEA de Damon CENTOLA

„Poate e cea mai importantă carte despre ştiinţa influenţelor sociale”.
Adam GRANT, autorului bestsellerului Originalii

Aproape tot ce știm despre felul cum se răspândesc schimbările vine de la autori de succes care ne oferă o imagine clară despre lume, unde „influencerii“ sunt cei mai importanți, ideile cu „priză la public“ devin „virale“, iar comportamentele bune

Când vine însă vorba de o schimbare de durată în ceea ce gândim sau în felul cum trăim, dinamica e alta: convingerile și comportamentele nu se transmit de la o persoană la alta la fel de simplu ca un virus. Adevărata poveste a schimbărilor sociale este mai complexă. Când ne întâlnim cu o idee nouă, rețelele noastre sociale ne ghidează răspunsurile în moduri surprinzătoare.

Folosind cercetări aprofundate, dar accesibile și exemple fascinante – de la răspândirea coronavirusului până la succesul mișcării Black Lives Matter, eșecul platformei Google+ și apariția polarizării politice, cartea Cum să schimbi lumea : Mecanismele prin care poţi influenţa oamenii şi cursul evenimentelor (Bucureşti : Litera, 2022), semnată de Damon Centola, prezintă informații de ultimă oră ce revoluționează paradigma prin care înțelegem ce anume determină schimbările și cum putem influența lumea din jurul nostru.

Cartea poate fi consultată în colecţia sălii de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte a BŞ USARB.

Niciun comentariu: