10 martie 2023

LECTURA DE WEEKEND. DANS ÎN ARENĂ de Jojo MOYES

 „Arată-mi calul tău şi îţi voi spune cine eşti”
(Vechi proverb englezesc)

În acest weekend primăvăratic Vă propunem pentru lectură „Dans în arenă” de jurnalista şi scriitoarea britanică Jojo Moyes.

Sarah, protagonista principală, primeşte de la bunicul ei un cal superb pe nume Boo – în speranţa că îi va călca pe urme şi se va înscrie la o celebră şcoală de călărie din Franţa, departe de cartierul lor sărăcăcios în Londra – ea începe să se antreneze în secret în parcuri şi pe aleile oraşului. Dar bunicul se îmbolnăveşte, iar Sarah trebuie să strecoare orele de călărie printre îndatoririle de la şcoală şi vizitele la spital. Natasha, o tânără avocată, se resimte după o căsătorie ratată: i se pune la îndoială discernământul profesional, noul prieten este o mare dezamăgire şi este obligată să-şi împartă locuinţa cu fostul soţ. Dar când îi iese în cale adolescenta Sarah, Natasha hotărăşte să o ia pe fată sub aripa ei ocrotitoare. Sarah însă are un mare secret – care le va schimba pentru totdeauna vieţile celor implicaţi...

„O poveste originală, care te captivează de la prima pagină.” Daily Express

Romanul „Dans în arenă” (The horse dancer), editat la Editura Litera, Colecţia Blue Moon, (Bucureşti 2021), poate fi împrumutat la domiciliu din colecţia sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a Bibliotecii Ştiinţifice a USARB.

Niciun comentariu: