27 ianuarie 2023

LECTURA DE WEEKEND. STRĂINUL DE LÂNGĂ MINE de Irina BINDER

Colecţia sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică, a fost completată recent cu o nouă carte Străinul de lângă mine (Bucureşti, Editura For You,  2018), semnată de autoarea bestsellerelor Fluturi şi Insomnii, Irina Binder.

Noul roman prezintă povestea frumoasă a trei prietene: Alessia, Adela şi Selena, de vârste diferite, cu poveşti diferite, demente, dar reale sută la sută.

Personajul principal al cărţii este Alessia - o femeie excepţională, puternică şi sigură pe propriile forţe, care deşi de o frumuseţe rară, nu a reuşit niciodată să-şi găsească un bărbat potrivit pentru ea şi pentru calităţile ei, pe când, de cealaltă parte Eduard, sau Andrei în mediul online, acolo unde ei s-au cunoscut, se vede o monstruozitate de om, incapabil să primească iubire şi admirație de la cineva care nu-i doreşte doar banii săi. În disperarea celor două personaje, ambii îşi deschid un cont de Facebook, acolo unde, deşi cu nişte poze false, se îndrăgostesc unul de celălalt, în cel mai frumos mod, pentru că niciunul din ei nu s-a îndrăgostit de fizic, ci de ceea ce se află sub ambalajul frumos aranjat al unui om, două suflete bune, disperate după iubire s-au găsit şi s-au îndrăgostit.

„Strainul de langa mine”: Este omul căruia i-ai dăruit timp de mulţi ani – poate o viaţă întreagă – cele mai bune gânduri, visuri, sentimente şi realizari ale tale.

Este vecinul sau colegul cu care te intersectezi uneori, cu care poate că te şi saluţi şi care îşi trăieşte bucuriile şi tristeţile vieţii la o uşă sau la un perete distanţă de tine.

Este necunoscutul pe care hazardul sau Destinul ţi-l aduce în cale într-o bună zi, preţ de o conversaţie ce îţi schimbă viaţa.

Este acel miez al tău adeseori lăsat în tăcere, în uitare, dar care îşi face auzită vocea deopotrivă stranie şi familiară atunci când te priveşti cu adevărat în oglindă.

Cine eşti Tu? Cine este Celălalt?”. – Irina Binder



Niciun comentariu: