26 ianuarie 2023

ACHIZIŢII NOI DIN DOMENIUL LIMBII ROMÂNE

Propunem în atenţia utilizatorului auxiliarul didactic „Caietul studentului. Exerciţii şi aplicaţii la cursul Stilistica limbii române” (ediţia a II-a, revizuită şi adăugită), apărut recent în colecţia sălii de lectură nr. 2 Ştiinţe Filologice a BŞ USARB, semnat de Lilia Răciulă, conf. univ., dr. în filologie la Catedra de Limba română și filologie romanică, Facultatea de Litere, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Caietul conţine exerciţii şi aplicaţii cu varii grade de complexitate, acoperind spectrul competenţelor transversale în materie de stilistică funcţională. Conţinuturile caietului reflectă o abordare filologică, specifică şcolii superioare, a celor mai importante aspecte ale stilisticii funcţionale, fiind structurate pe mai multe planuri:

  • Exerciţii şi aplicaţii (fişe de lucru);
  • Teme şi sarcini (lucru individual);
  • Suport textual pentru analiză stilistică.

În lucrare sunt propuse şi aplicaţii secundate de suport vizual (imagini, picturi), menite să stimuleze senzorial şi să faciliteze declanşarea gândirii creative, imaginaţiei la cursanţi.

Caietul studentului este util pentru îmbunătăţirea performanţelor de exprimare scrisă, fixarea şi verificarea cunoştinţelor la curs.



Niciun comentariu: