30 ianuarie 2023

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. LIMBAJUL CORPORAL DIGITAL de Erica DHAWAN

Indiciile nonverbale sunt vitale pentru a ne înțelege unii cu alții, mai ales acum, când o parte atât de mare din comunicare are loc online. Oamenii se bazează pe limbajul corporal pentru a relaționa și pentru a consolida încrederea, însă, cum majoritatea comunicării dintre noi are loc din spatele unui ecran, semnalele limbajului corporal tradițional nu mai sunt vizibile.

În lucrarea „Limbajul corporal digital: Cum să câştigi încredere şi să creezi conexiuni indiferent de distanţă” (Bucureşti: Publica, 2022), Erica Dhawan combină cercetările de ultimă oră cu narațiunea antrenantă pentru a decodifica noile semnale și indicii care au înlocuit limbajul corporal tradițional, indiferent de gen, generație și cultură. 

În viața reală, ne aplecăm spre interlocutor, ne descrucișăm brațele, zâmbim, aprobăm din bărbie și facem contact vizual pentru a arăta că ascultăm și că ne pasă. Pe internet, citirea cu atenție este noua formă de ascultare. Exprimarea clară este noua empatie. Și un apel telefonic sau video face cât o mie de e-mailuri.

Această carte îți va transforma neînțelegerile zilnice într-un set de legi pricepute de toată lumea, care încurajează conexiunile, indiferent de distanță şi îţi va oferi perspective și soluții pentru a ajuta orice persoană să găsească încrederea și claritatea într-o lume în perpetuă schimbare.

Lucrarea poate fi consultată în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte.

Niciun comentariu: