31 octombrie 2022

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. ASCULTĂ! ARTA COMUNICĂRII EFICIENTE de Dale CARNEGIE

„E nevoie doar de 45 de secunde de ascultare profundă şi atentă pentru ca vorbitorul să se simtă ascultat”.
Dale Carnegie

Te-ai întrebat vreodată de ce deseori nu reuşeşti să te înţelegi cu partenerii de afaceri, cu rudele sau cu prietenii? Nu ţi s-a întâmplat uneori să nu îţi doreşti nimic mai mult decăt să poţi depăşi barierele de comunicare dintre tine şi persoanele dragi? Să te faci nu doar auzit, ci ascultat şi înteles?

Volumul „Ascultă! Arta comunicării eficiente”, scris de Dale Carnegie (Bucureşti : Curtea Veche, 2021), te poate ajuta să găseşti răspunsul la toate aceste întrebări şi încă multe altele, pornind de la ideea că pentru a fi un partener de discuţie mai bun, este fundamental să înveţi să-l asculţi pe celălalt.

Lecţia cea mai importantă a acestei lucrări, este aceea că pentru a fi înţeles şi ascultat trebuie mai întâi să înveţi tu să-l asculţi şi să-l înţelegi pe celălalt. Folosind exemple concrete, tehnici uşor de învăţat, care pot fi aplicate rapid în interacţiunile de zi cu zi, această carte te poate învăţa să devii un ascultător mai bun, mai empatic, mai atent, chiar şi în situaţiile cele mai delicate.



Niciun comentariu: