28 octombrie 2022

LECTURA DE WEEKEND. INTELIGENŢA EMOŢIONALĂ ÎN LEADERSHIP de Daniel GOLEMAN, Richard BOYATZIS, Annie MCKEE

„Capacitatea liderului de a recunoaşte emoţiile oamenilor şi de a le face din ce în ce mai active este poate cel mai important instrument pentru succes din trusa lui de calităţi.”
Neculai I. Fântânaru

În acest weekend Vă propunem spre lectură cartea „Inteligenţa emoţională în leadership” semnată de Daniel Goleman, Richard Boyatzis şi Annie Mckee, tradusă în 28 de limbi.

În ultimul deceniu, lumea s-a schimbat. Liderii se confruntă cu presiuni tot mai mari, ce includ globalizarea, situaţia economică precară, evoluţia superrapidă a tehnologiei, scurtarea ciclului de viaţă a produselor şi intensificarea forţei competitive, iar acestea sunt doar câteva dintre probleme. Acest vârtej al schimbării le impune liderilor să fie conştienţi de sine şi verticali, concentraţi şi energici, empatici şi motivaţi, receptivi şi convingători.

Liderii adevăraţi impresionează, ei trezesc pasiuni şi stimulează tot ce e mai bun în oameni. Aceştea nu se bazează doar pe strategii, viziuni şi idei, ci fac apel şi la emoţii. Responsabilitatea emoţională a managerului constituie funcţia de bază a conducerii. Termenul de „Inteligenţă emoţională” conţine doua elemente de bază: „emoţie” şi „inteligenţă” şi se referă la a înţelege, a accepta şi a da inteligenţă emoţiilor. Tocmai de aceea inteligenţa emoţională – înţelepciunea cu care ne trăim emoţiile – contează atât de mult pentru succesul liderilor: conducerea bazată pe inteligenţa emoţională presupune scoaterea la lumină a inteligenţei emoţionale.

Volumul „Inteligenţa emoţională în leadership” oferă instrumente de lucru pentru liber-profesionişti, formatori şi pentru toţi cei care aplică inteligenţa emoţională în vieţile lor şi în leadership.

„Plină de sfaturi practice bazate pe rezultate ale cercetării ştiinţifice, această carte este o adevărată gemă în domeniul ei – o lectură inteligentă deopotrivă pentru studenţi şi lideri.”
David Gergen

Niciun comentariu: