09 februarie 2022

IMAGINABILIS

Lucrarea „Imaginabilis: O introducere în teoria reprezentărilor sociale” (Chişinău : Ştiinţa; Bucureşti : RAO Distribuţie, 2020), semnată de Mihai Sleahtitchi, doctor habilitat în psihologie, doctor în pedagogie, conferentiar univ., USARB,  este ultima din şirul lucrărilor pe care autorul le-a elaborat de-a lungul anilor în vederea familiarizării celor interesaţi cu universul fascinant al reprezentărilor sociale.

 „Departe de a fi doar o introducere în teoria reprezentărilor sociale, Imaginabilis este o carte fundamentală în psihologia socială din România de dincoace şi de dincolo de Prut. Autorul prezintă cu acribie geneza, dezvoltarea multifaţetată şi „moartea” reprezentărilor sociale. Pe parcursul celor opt părţi ale cărţii, judicios structurate, Mihai Şleahtiţchi aduce în discuţie nu numai fenomenul reprezentărilor sociale, subiect în sine fascinant, ci şi probleme de cel mai larg interes: statutul şi orientările psihologiei sociale moderne, caracteristicile abordării ştiinţifice a realităţii sociale, specificul metodologiei psihosociologice.“ (Septimiu Chelcea).

Lucrarea nu se adresează exclusiv profesorilor şi studenţilor de la facultăţile cu profil psihologic sau de la alte facultăţi care, într-un fel sau altul, ar trebui să manifeste interes pentru universul reprezentărilor sociale, în general, şi problematica analizei structurale a acestora, în particular. Ea poate oferi informaţii utile tuturor celor pentru care reprezentările sociale constituie obiectul unei preocupări serioase, de la politologi la specialişti în comunicare, de la asistenţi sociali la formatori de opinie, de la activişti din sectorul asociativ la jurnalişti, economişti sau jurişti.

Cartea poate fi consultată în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte.



Niciun comentariu: