17 ianuarie 2022

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. A MANIPULA ŞI A SEDUCE: MIC TRATAT DE PSIHOLOGIE COMPORTAMENTALĂ de NICOLAS GUÉGUEN

Ştiaţi că...? Atunci când seducem pe cineva ne simţim mai fericiţi. Când zâmbim, ceilalţi ne consideră mai inteligenţi şi mai frumoşi. Săruturile au nenumărate efecte pozitive asupra sănătăţii şi a dezvoltării noastre cognitive. Seducţia este o necesitate şi facem asta în permanenţă, uneori fără a fi conştienţi de acest lucru, alteori ca o formă de manipulare.

În cele trei capitole ale cărţii autorul arată cititorului cum putem beneficia de cele mai recente descoperiri ştiintifice pentru a îmbunătăţi percepţia celorlalţi asupra noastră apelând la trucuri foarte simple, ale căror mecanisme ni le descrie: care este felul cel mai potrivit de a ne aşeza, cum să strângem mâna cuiva, cum să ne folosim vocea, cum să ne machiem sau de ce trebuie să purtăm ochelari la un interviu de angajare şi multe altele. Cu toţii ne dorim să fim plăcuţi şi apreciaţi: mai bine să ştim să jucăm jocul seducţiei decât să ne lăsăm păcăliţi de el!



Niciun comentariu: