21 iulie 2021

EDUCAŢIA TEATRALĂ

Încă din antichitate teatrul prezintă un model educaţional universal şi constituie o modalitate de exprimare artistică şi un prilej de punere în valoare a copilului/elevului. Arta teatrală este maximal apropiată de viaţa copilului, procesul de comunicare, deorece la baza oricărui joc se află instinctul imitaţiei.Copilul se dezvoltă în procesul de îmitare a unor modele de comportament din anturajul nemijlocit, din viaţa reală.

În lucrarea „Educaţia teatrală” (Bălţi : Indigou Color, 2021), semnat de Angela Bejan, dr., lector universitar USARB, sunt date componentele metodologice specifice formării culturii teatrale la copii de vârstă preşcolară şi elevilor claselor primare prin decrierea metodelor general-pedadogice dar şi celor specifice educaţiei teatrale.

Suportul de curs universitar este propus pentru studenţii ciclului I, licenţă la specialităţile Pedagogie în învăţământul primar şi Pedagogie preşcolară şi Pedagogie în învăţământul primar şi Limbi străine, precum şi învăţătorilor claselor primare, educatorilor şi părinţilor.

Niciun comentariu: