22 octombrie 2024

COLECTIA DE REVISTE JDP IN ACCES DESCHIS

O bibliotecă în care cititorul este liber să citească, să caute și să învețe nu este un lux, ci una dintre adevăratele necesități ale vieții. Au fost timpuri când accesul la unele publicaţii era unul restricţionat, se tăinuiau informațiile referitor la evenimentele contemporane și unele fapte istorice. 

Ca răspuns la această situație în 1994 New School's for Social Research a lansat un Proiect de donație a revistelor (JDP), cu scopul de a dezvolta valoroase colecţii bibliotecare bazate pe informaţii autentice. 

În anul 1993 a început colaborarea Journal Donation Project cu Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi prin donarea unei colecţii în număr de 20 titluri de reviste, continuând cu alte titluri academice de la cele mai prestigioase edituri din SUA. După cca 30 de ani de funcționare, Biblioteca universităţii bălţene deţine o colecţie din 126 de titluri de reviste în 4 972 exemplare, care oferă cele mai recente informaţii din diverse domenii: Filozofie, Psihologie, Sociologie, Economie, Pedagogie, Drept, Muzicologie, Filologie, Istorie.

Aceste reviste ştiinţifice au devenit surse prioritare de documentare profesională pentru studenţii şi cadrele didactice ale Universităţii. Colecţia de reviste JDP este disponibilă în acces deschis şi localizată în sala de lectură 4 Documente în limbi străine.

Niciun comentariu: