15 octombrie 2019

DONAŢII ÎN COLECŢIA DE PUBLICAŢII PERIODICE A BIBLIOTECII STIINŢIFICE

Colecţia de reviste în limbi străine, localizată în Sala de lectură nr. 4 Documente în limbi străine, a fost completată recent cu titluri noi de reviste în limba engleză:
  • Journal of Social Sciences / editor-in-chief Viorel Bostan ; Technical University of Moldova. – Chişinău : Tehnica-UTM, 2018. – ISSN 2587-3490.
  • People Management / published on behalf of the CIPD by Haymarket Business Media. – London : [s. n.], 2018.

Revista Journal of Social Sciences (nr. 1-2 2018 şi nr. 2 2019) este donată Bibliotecii de Camera Națională a Cărții din Republica Moldova. Domeniile principale ale revistei de ştiințe sociale sunt: Arte și design, Pedagogie și psihologie, Sociologie, Filosofie, Istorie, Filologie și lingvistică, Bibliotecă și managementul informațiilor, Economie și Management, Finanţe şi Contabilitate, Marketing și logistică, Politica economică, Legea proprietății intelectuale, Drept cadastral, Legislația agroalimentară, Legislația în domeniul transporturilor, Legislație ecologică, Drept internațional. Revista  Journal of Social Sciences este iindexată în repozitoriul internaţional  ZENODO. 


Revista People Management (anii 2018-2019), donată de Oleg Rusu, absolvent al Facultăţii de Științe Reale, Economice şi ale Mediului, este cea mai impunătoare publicaţie din Marea Britanie, care reflectă  toate cele mai recente știri, opinii și informații din lumea resurselor umane. Subiectele abordate: discriminarea de vârstă, problemele legate de ocuparea forței de muncă cu care se confruntă angajații cu boli mintale, foști delincvenți, persoane dislexice, femei, minorități etnice s.a. De asemenea, se evidențiază cele mai bune practici în gestionarea și susținerea angajaților cu cancer.


Articolele din reviste vor fi utile cadrelor didactice, masteranzilor şi studenţilor USARB.

Niciun comentariu: