22 aprilie 2024

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. PUTEREA CREIERULUI de Daniel G. AMEN

Lupta pentru propria sănătate se pierde sau se câştigă în mintea noastră, prin deciziile pe care le ia creierul în fiecare zi, clipă de clipă. Când creierul funcţionează bine, avem şanse mult mai mari de a lua decizii eficiente, care ne permit să ne concentrăm cu precizie, să avem energie şi să fim sănătoşi. Dacă funcţionarea creierului este perturbată, dintr-un motiv sau altul, suntem mult mai predispuşi să luăm decizii proaste, care ne răpesc energia, capacitatea de concentrare, buna dispoziţie, memoria şi sănătatea, ducând la degradarea noastră precoce şi la probleme de sănătate pentru urmaşii noştri.

În lucrarea „Puterea creierului: Sporeşte-ţi energia şi puterea de concentrare, învinge boala şi întârzie îmbătrânirea printr-o alimentaţie sănătoasă şi un program de 14 zile pentru stimularea creierului” (Bucureşti, 2018), Daniel Amen ne propune un program destinat oamenilor care vor să se simtă şi să arate cât mai bine, cât mai mult timp posibil, precum şi celor care vor să exceleze într-un domeniu de activitate, la muncă şi în relaţiile lor. Adoptarea acestui mod de viaţă ne va spori capacitatea de a lua decizii şi ne va adânci sentimentul puterii personale.

Cartea poate fi consultată în colecţia sălii de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte a BŞ a USARB.

Niciun comentariu: