Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii. M. Eminescu

19.09.2019

EDUCAŢIE PENTRU MEDIA

Recent colecţia sălii de îmrumut nr. 2 Documente didactice şi metodice a fost completată cu manualul pentru clasele 7-8 „Educaţie pentru media” (Chişinău, 2018), autoare Loretta Handrabura.

Acest manual este destinat profesorilor și elevilor din clasele a VII-a – a VIII-a și își propune să contribuie la formarea culturii media a tinerilor, oferindu-le instrumentele necesare pentru a putea discerne între adevăr și fals, între informare și dezinformare, ajutându-i să-și dezvolte capacitățile de analiză și de sinteză. De asemenea, manualul își propune să încurajeze elevii să utilizeze noile tehnologii în scopul dezvoltării lor personale și profesionale. Această nouă educație vizează, prin urmare, formarea unei culturi media prin dezvoltarea continuă a capacității de valorificare culturală a informației furnizată de presă, radio, televiziune ,internet, etc.

Lucrarea este un instrument util în desfășurarea unor activități interactive privind educația mediatică atât în cadrul orelor şcolare, cât şi în afara acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu