09 martie 2019

MIHAI VOLONTIR – 85 DE ANI DE LA NAŞTERE

„Astăzi şi cineaştii, şi crtiticii de artă teatrală şi cinematografică sunt datori în faţa acestui artist, care, prin peste o sută cincizeci de roluri, trăite pe scenă şi pe platoul de filmare, a făcut să vibreze sufletele oamenilor de pe toate meridianele lumii, devenind o personalitate emblematică a culturii noastre naţionale”.
Dumitru Olărescu

„Dialog cu actorul şi interpretul Mihai Volontir: Inedit” (Chişinău, 2016), semnată de Valerie Volontir
Pe data de 9 martie, actorul de teatru şi cinema Mihai Volontir ar fi împlinit 85 de ani. Cu acest prilej în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte este organizată expoziţia „Mihai Volontir, actor de teatru şi cinema - 85 de ani de la naştere (09.03.1934 – 15.09.2015)”.
Printre publicaţiile, în care este reflectată viaţa şi activitatea marelui artist, se numără şi lucrarea, recent apărută în colecţia Bibliotecii Ştiinţifice USARB, „Dialog cu actorul şi interpretul Mihai Volontir: Inedit” (Chişinău, 2016), semnată de Valerie Volontir, membru al Uniunii Jurnaliştilor din Republica Moldova şi Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică. Tot conţinutul cărţii este axat în jurul dialogului pe care l-a întreţinut autorul cu actorul şi regizorul Mihai Volontir şi conţine multe momente şi detalii inedite, completându-l cu fotografii din viaţa şi creaţia artistului.

Niciun comentariu: