25 mai 2017

O NOUĂ CARTE DE PATRIMONIU ÎN COLECŢIA BŞ USARB

Colecţia BŞ USARB s-a îmbogăţit cu volumul “Săvârșin, Detaliul”, Editura Curtea Veche Publishing, 2015 semnat de Principesa Margareta a României și Principele Radu al României, care face parte din Colecția Regală. Este o lucrare înzestrată cu fotografii de Cristian Coposesc. Volumul prezintă Castelul Regal de la Săvârşin din perspectiva detaliilor legate de construcţie şi decoraţiuni.
Castelul Savarsin. Coperta carte
Castelul Savarsin. Coperta carte
Castelul Savarsin. Cuprins
Este bogat ilustrat cu fotografii color ale interioarelor şi clădirilor din jur, printre care au fost introduse şi câteva fotografii făcute în anii 1940, pe vremea când Regina-Mamă Elena se îngrijea de castel. Familia regală română a reintrat în posesia domeniului şi a castelului în anul 2001, când a fost demarat un proces îndelungat de reconstrucţie, recondiţionare şi reamenajare, pentru a elimina intervenţiile haotice din perioada comunistă asupra elementelor decorative ale proprietăţii.
“Dintre toate subiectele acestui volum, Biblioteca reprezintă în cel mai înalt grad legământul nostru faţă de castelul Săvârşin şi de memoria Reginei Elena, precum şi răspunderea pe care o resimţim faţă de societate, în a da exemplul potrivit şi a îndemna la aducere-aminte şi la preţuirea moştenirii trecutului”, a menţionat Principesa Margareta a României.

Castelul Savarsin. Biblioteca
Castelul Savarsin. Biblioteca

Niciun comentariu: