28 aprilie 2024

LECTURA DE WEEKEND. EDUCAŢIE ŞI PACE de Maria MONTESSORI

În perioada 22-28 aprilie, în Republica Moldova se desfăşoară Săptămâna Educaţiei cu genericul „Moldova pentru Educaţie” - o acţiune amplă care îşi propune să evidenţieze importanţa educaţiei şi să consolideze societatea în jurul dezvoltării acestui domeniu strategic. În acest context, Vă recomandăm pentru lectura de weekend cartea Educaţie şi pace de Maria Montessori.

Educaţie şi pace este un volum despre educaţia făcută cu dragoste, blândeţe, calm şi pacea interioară care se poate construi astfel în sufletul copiilor, precum şi pacea mondială care s-ar putea instaura într-o lume ai cărei locuitori ar fi educaţi în spirit Montessori.

„Pacea este un obiectiv care se poate realiza numai printr-un acord şi există două mijloace care conduc la această uniune pacificatoare: unul este efortul imediat de a rezolva conflictele fără violenţă, adică evitând războiul; celălalt este efortul prelungit de a construi în mod stabil pacea între oameni. Evitarea conflictelor este misiunea politicii. Construirea păcii este misiunea educaţiei. Este urgent necesar să facem să se înţeleagă necesitatea unui efort concertat şi colectiv pentru construirea păcii.” (Maria Montessori)



Niciun comentariu: