29 aprilie 2024

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. PRINCIPIILE SUCCESULUI de Dale CARNEGIE

„Dacă vrem să avem succes în viaţă, încrederea în sine este absolut esenţială. În fond, dacă nu credem în noi înşine, cu siguranţă că nimeni altcineva nu va crede." 
Dale Carnegie

Dale Carnegie avea o capacitate extraordinară de a-i face pe oameni să devină conștienți de abilitățile lor ascunse, să fie mai eficienți și mai încrezători în sine. 

Pentru ca citirorii să cunoască sfaturile lui Dale Carnegie într-o succesiune logică, cartea „Principiile succesului” (Bucureşti, 2019), este împărţită în trei secţiuni. În Partea I, cititorii sunt îndrumaţi să-şi dezvolte o perspectivă optimistă asupra vieţii şi asupra lor înşişi. După ce au pus bazele acestui mod de a privi viaţa, în Partea a II-a, pot învăţa cum să-şi dezvolte calităţile personale, înţelegerea de sine şi încrederea în forţele proprii. În Partea a III-a cititorul va cunoaşte filosofia pentru care autorul a devenit celebru – cum să ai relaţii profitabile şi avantajoase.

Evoluţia începe de la cunoaşterea de sine. Prin lectură, pornim într-o călătorie înspre sine, pentru ca apoi să găsim starea de împăcare şi echilibrul interior.

Lucrarea, recent apărută în colecţia bibliotecii, poate fi consultată în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte

Niciun comentariu: