26 februarie 2024

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. CREIERUL FERICIT de Rick HANSON

„Unul dintre cei mai mari specialiști în antrenarea minții ne arată cum să cultivăm părțile bune și utile din interiorul nostru. Un dar inspirat și înțelept, alături de exerciții optimiste, care îi vor ajuta realmente pe cititori. O carte despre speranță și bucurie!“
Dr. Paul Gilbert
Creierul fericit : Cum să fim calmi, relaxaţi şi să avem încredere în noi cu ajutorul neuropsihologiei (Bucureşti: Litera, 2023)
Creierul nostru învață în permanență, așa că este proiectat să fie schimbat de experiențele pe care le trăim. El are însă tendinţa naturală de a se agăţa de tot ce e negativ şi e foarte reticent când vine vorba de memorarea informaţiilor pozitive. Lucrul acesta ne-a fost necesar de-a lungul evoluţiei, dar în lumea modernă ne împiedică să ne bucurăm cu adevarat de viaţă.

Rick Hanson, renumit psiholog și specialist în neuroștiințe, ale cărui cărți au fost traduse în 26 de limbi, în lucrarea Creierul fericit : Cum să fim calmi, relaxaţi şi să avem încredere în noi cu ajutorul neuropsihologiei (Bucureşti: Litera, 2023), ne dezvăluie puterea experiențelor pozitive de a ne schimba mentalitatea – și, prin urmare, viața − în bine.

Pornind de la cele mai noi descoperiri din domeniul neuroștiințelor, prezentate într-un limbaj accesibil, cu ajutorul unor exerciții simplu de realizat, cartea ne ajută să aplicăm concret cunoștințele legate de funcționarea creierului, pentru a ști cum să ne transformăm, să fim fericiți, optimiști și încrezători în propriile forțe.

Cartea poate fi consultată în colecţia sălii de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte a BŞ a USARB.

Niciun comentariu: