26 mai 2023

LECTURA DE WEEKEND. BĂIATUL CU PIJAMALE ÎN DUNGI de John BOYNE

Pentru acest sfârşit de săptămână, Vă recomandăm să lecturaţi cartea autorului irlandez John Boyne, Băiatul cu pijamale în dungi, publicată în 2006, ecranizată cu doi ani mai târziu şi adaptată pentru teatru în 2015, devenită rapid bestseller, fiind vândută în peste 9 milioane de exemplare până în prezent.

Este un roman pentru copii şi adolescenţi, ce are ca subiect Holocaustul. Povestea are loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În centrul acţiunii se află un băiat german pe nume Bruno, al cărui tată este comandant la Auschwitz şi prietenia lui Bruno cu un deţinut evreu pe nume Shmuel.

O poveste cutremurătoare despre prietenie, în care cele două personaje principale vor trece de la dulcea ignoranţă a copilăriei la maturizare înainte de vreme.

„O poveste extraordinară despre prietenie şi ororile războiului văzute prin ochii a doi băieţei... Talent literar crud, la cel mai înalt nivel! Vrem mai mult!” (Irish INDEPENDENT)

Volumul recomandat poate fi împrumutat din colecţia sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a Bibliotecii Ştiinţifice a USARB.

Niciun comentariu: