Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii. M. Eminescu

15 mai 2023

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. SCHIMBĂ-ŢI PERSONALITATEA CA SĂ-ŢI SCHIMBI VIAŢA de Benjamin HARDY

„O carte ce te va ajuta să deblochezi un viitor despre care ai fost programat să crezi că nu este posibil.”
Seth GODIN

Cartea „Schimbă-ţi personalitatea ca să-ţi schimbi viaţa: Cum să renunţăm la convingerile negative, pentru un viitor mai bun” (Iaşi : Polirom, 2021) se adresează oricui încearcă să facă schimbări importante în propria viată şi se simte blocat sau descurajat. Ea porneşte de la ideea că personalitatea nu este cel mai important aspect al fiinţei noastre. Personalitatea se poate schimba. Putem şi chiar trebuie să o alegem şi să o modelăm. Trăsătura fundamentală a naturii noastre este tocmai capacitatea de a face alegeri şi de a le pune în practică. Alegerea propriului drum în viaţa este ceea ce ne face oameni. Cu cât suntem mai capabili să luăm singuri decizii, cu atât avem mai mult control asupra vieţii noastre. Prin exemplele pe care le oferă - inclusiv din propria viaţa - şi soluţiile practice pe care le propune, autorul ne convinge că nu suntem prizonierii trecutului, că stă în puterea noastră să ne reparăm greşelile, să ne depăşim eventualele traume şi să ne modelăm singuri personalitatea. Putem să devenim cine avem de gând să fim. Ne putem rescrie povestea. Putem trăi viaţa pe care ne-o dorim cu adevărat.

Cartea poate fi conşultată în colecţia şălii de lectură nr. 3 Ştiinţe pşihopedagogice, ale naturii, reale. Arte a BŞ UŞARB.

Niciun comentariu: