20 martie 2023

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. BUCURIA SUCCESULUI de Susan FORD COLLINS

Definiţia succesului poate fi una foarte personală şi diferă de la individ la individ, în funcţie de obiectivele pe care şi le-a propus. În linii mari însă, succesul este mai degrabă o stare, reflectată în interior şi la exterior. Mai mult, succesul nu e determinat de ceea ce obţii când ajungi la destinaţie, ci de ceea ce devii de-a lungul drumului.

De ce creşte în mod constant nivelul de stres? De ce suntem incapabili să învăţăm ceva nou dacă ne simţim presaţi? De ce ne lipseşte uneori încrederea în propriile forţe? De ce ni se pare mai simplu să îi ajutăm pe cei din jur să îşi transforme visurile în realitate, în loc să ne ocupăm de ceea ce ne-am propus noi personal? Si, mai presus de toate, unde a dispărut bucuria succesului? 

Iată doar unele întrebări la care ne răspunde, într-o manieră conceptuală unică, în lucrarea sa „Bucuria succesului: Zece abilităţi esenţiale pentru a reuşi în viaţă” (Bucureşti: Amaltea, 2013), Susan Ford Collins, care, timp de două decenii, a studiat în mod constant oameni de succes din medii cât se poate de diferite, descoperind astfel abilităţile esenţiale pe care aceştia le etalau constant, fără să îşi dea seama.

Lucrarea poate fi consultată în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte.

Niciun comentariu: