03 februarie 2023

LECTURA DE WEEKEND. VALURI de Arina DELCEA

„Când trecutul renaşte, ce faci?
Accepţi să fii purtat de valuri sau lupţi cu ele?”
Vitali CIPILEAGA

În acest weekend, Vă recomandăm pentru lectură romanul Valuri semnat de Arina Delcea. Autoarea este absolventă a Facultăţii de Jurnalism a Universităţii din Bucureşti, unde a obţinut şi diploma de master în Jurnalism Politic. A fost reporteră în domeniul politic şi prezentatoare la Digi24, iar acum este jurnalistă la Realitatea Plus. Între cele două joburi şi-a luat un an sabatic, în care a scris romanul ei de debut, Valuri.

Bestsellerul Valuri urmăreşte viaţa a două femei foarte diferite, legate doar de prietenia dintre fiicele lor. Cristina trăieşte izolat, într-o cabană în munţi, de unde îşi administrează afacerea. Lucia locuieşte în centrul Braşovului şi lucrează la bancă.

Printre provocările cotidianului legate de creşterea copiilor, de întreţinerea relaţiilor cu soţii lor mereu absenţi, de multitudinea de probleme generate de afaceri sau de dependenţe, un jurnal, care apare în podul casei uneia dintre ele, dezvăluie legăturile mult mai strânse şi dureroase dintre Cristina şi Lucia. Efectele alegerilor asumate într-un anumit moment se întorc în valuri. Un roman a cărei acţiune principală se desfăşoară într-o zonă montană, dar al cărui laitmotiv este, în mod surprinzător, marea.

„Cehov, Hemingway, Murakami, fiecare au ţesut poveşti la malul mării. Un roman pe care nu ai vrea să-l laşi din mână, pentru că acolo, printre valurile vieţii, devine o parte din tine.”
Vitali CIPILEAGA, scriitor.

Cartea Valuri de Arina Delcea poate fi împrumutată din colecţia sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a Bibliotecii Ştinţifice USARB.

Niciun comentariu: