06 februarie 2023

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. ARTA DE A FI LIBER de Nedra Glover TAWWAB

Ai curajul să spui NU! Stabileşte limite clare şi recâştigă libertatea de a fi tu însuţi.

Ştim cu toţii că ar trebui şă avem limite sănătoase - pentru a realiza un echilibru între viaţa personală şi cea profesională, pentru a face faţă persoanelor toxice şi pentru a ne bucura de relaţii satisfăcătoare cu partenerii, prietenii şi familia. Dar ce înseamnă cu adevarat „limite sănătoase”, cum putem să ne exprimăm cu succes nevoile, să spunem „nu” şi să fim asertivi fără a-i jigni pe ceilalţi?

Terapeut autorizat, expert renumit în relaţii cu 14 ani de experienţă, Nedra Glover Tawwab în cartea „Arta de a fi liber: Ştabileşte limite şi învaţă şă şpui Nu” (Bucureşti : Bookzone, 2021) explică acest subiect complex într-un mod uşor de înţeles pentru orice cititor. Scrisă cu un ton plin de compasiune, „Arta de a fi liber” prezintă modalităţi simple, dar eficiente de a stabili limite sănătoase în toate aspectele vieţii.

Bazate pe cele mai recente cercetări şi cele mai bune practici utilizate în terapia cognitiv-comportamentală (TCC), tehnicile acestui ghid ne ajută să ne identificăm şi să ne exprimăm clar si fără scuze nevoile şi să descoperim soluţii la problemele fundamentale din relaţiile interumane, cum ar fi: codependenţa, lupta pentru putere, anxietatea, epuizarea.

Lucrarea poate fi conşultată în colecţia şălii de lectură nr. 3 Ştiinţe pşihopedagogice, ale naturii, reale. Arte a BŞ UŞARB.

Niciun comentariu: