10 februarie 2023

LECTURA DE WEEKEND. ÎNGERII DISPAR ÎN NOAPTE de Aurelian SILVESTRU

Stimaţi utilizatori! 

Vă propunem pentru lectura de weekend volumul de nuvele „Îngerii dispar în ploaie”, semnat de Aurelian Silvestru, scriitor, psiholog, publicist şi pedagog român din Republica Moldova, cărui în 2009 i s-a conferit cea mai înaltă distincţie de stat a Republicii Moldova – „Ordinul Republicii”.

Volumul „Îngerii dispar în ploaie” reprezintă un mănunchi de povestiri transmise nouă, cititorilor, prin ochii copilului care îşi retrăieşte intens şi profund afectiv copilăria. Umorul delicat ne duce, uneori, cu gândul la Nică, personajul principal al Amintirilor lui Creangă, dar într-o variantă mai nouă şi mai modernă. Entuziasmul, bucuria, sufletul deschis şi încrederea îl ajută să realizeze, că îngerii există şi sunt alături de el în momentele pline de stări emoţionale ale vieții. Numai că nu a durat mult această bucurie din profunzimea inimii, deoarece soarta a decis altceva pentru el. Premiul unic, o călătorie în Iugoslavia, a fost atribuit altcuiva, fără merite, dar cu relaţii. Acei îngeri jucăuşi, pe care sufletul de copil i-a simţit când se bucura de premiul primit, la aflarea veştii că recompensa i-a fost luată, a dus la dispariţia îngerilor în ploaie.

Cartea recomandată a completat de curând colecţia Sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a Bibliotecii Ştiiinţifice USARB şi poate fi împrumutată la domiciliu.

Niciun comentariu: