14 februarie 2023

GRIGORE VIERU - POET AL CETĂŢII GRAIULUI

„Grigore Vieru este un mare şi adevărat poet. El transfigurează natura gândirii în natura naturii. Ne împrimăvărează cu o toamnă de aur. Cartea lui de inimă pulsează şi îmi influenţează versul plin de dor, de curata şi pura limpezire.”
Nichita STĂNESCU

În data de 14 februarie în Republica Moldova este marcată Ziua Naţională a Lecturii şi Ziua Comemorării Poetului Grigore Vieru, care în acest an ar fi împlinit 88 de ani de la naştere.

Marele Poet al neamului nostru, Grigore Vieru, este prezent şi actual prin Dragostea de Patrie, Adevărul, Durerea şi Suferinţa pe care a reuşit să le exprime perfect în opera sa literară.

Poezia viereană este simplă, dar totodată foarte profundă şi complexă. Scriind despre Mamă, Natură, Sat, Poezii cu caracter social, a încercat să facă omul mai bun şi mai spiritual.

În acest context, Vă invităm în Sala de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a Bibliotecii Ştiinţifice USARB la expoziţia tematică Poet al Cetăţii Graiului. Expoziţia cuprinde ediţii antume, postume, volume de versuri, care aduc în vizorul utilizatorului opera poetului neamului, care a ştiut cel mai bine să aşeze alături cuvintele: Grai, Mamă, Patrie, Adevăr, Destin, Dor, Iubire, precum şi referinţe critice despre creaţia poetului.

Volumele expuse pot fi împrumutate la domiciliu din sala de împrumut nr.1 Documente ştiintifice şi beletristică sau lecturate în sala de lectură nr.2 Ştiinţe Filologice a BŞ USARB.

Niciun comentariu: