27 februarie 2023

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. PSIHOLOGIA AUTODETERMINĂRII de Daniela IONESCU

În societatea modernă, în lumea democratică, oamenii doresc să îşi conducă viaţa, să depindă mai puţin de alţii, să aibă acces la diverse experienţe şi reuşite. Aparent, omul modern este mai dedicat propriei experienţe, dezvoltării individualităţii sale. El este mai interesat de resursele care generează satisfacţia vieţii, este mai dedicat sieşi decât altor lucruri.

Lucrarea „Analiză şi dezvoltare personală. Psihologia autodeterminării” (Bucureşti: Polirom, 2020), semnată de Daniela Ionescu, ţine cont de aceste considerente, însă propune un model de autodeterminare în care persoana este conectată la lumea socială, dezvoltarea realizându-se armonios în relaţie cu sine, cu ceilalţi, dar şi cu alte aspecte ale vieţii: spiritualitatea, natura, cunoaşterea, universul. Persoana autodeterminată optează pentru dezvoltare personală şi pledează pentru o viaţă mai bună, pentru accesul la bucuria de a fi.

Cartea este dedicată publicului larg, specialiştilor în dezvoltare personală, psihologilor, formatorilor în psihoterapie şi poate fi consultată în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte.

Niciun comentariu: