18 noiembrie 2022

LECTURA DE WEEKEND. ELLA de Angela BECERRA

„O lacrimă întotdeauna are rădăcini mai adânci decât un zâmbet”
Emil Cioran

Următoarea carte de weekend trebuie să fie Ella, scrisă de Angela Becerra, o celebră scriitoare columbiană. Pentru acest roman în 2009 autoarea a primit Premiul Iberoamerican pentru Proză „Planeta – Casamérica”.

Protagonista principală este Ella, o scriitoare de origine columbiană (ca şi autoarea de altfel) care locuieşte în Italia. În urma unui grav accident în care şi-a pierdut soţul şi fetiţa, şi pentru care se simte extrem de vinovată, deoarece ea era cea de la volan, Ella a încetat să mai scrie, a încetat să mai fie ea, să mai lupte pentru supravieţuire. Speranţa necugetată că fetiţa ei e încă în viaţă o determină să plece la Florenţa unde o caută cu disperare.

Nefericirea şi depresia încep să-şi spună cuvântul şi tocmai de aceea caută mijloace de a le alunga. Examinarea şi lecturarea unor cărţi într-un anticariat ori cursul de restaurare a cărţilor, la care s-a înscris şi în care pune pasiune pentru a readuce poveştile la viaţă sunt doar două dintre „uneltele” cu care încearcă să-şi umple golul sufletesc.

O a treia încercare de a trece peste rana sfâşietoare din suflet este Doamna Înlăcrimată, un personaj tăcut şi misterios care primește în splendida ei casă numeroşi bărbaţi faimoşi pe care îi fascinează fără să întreprindă practic nimic şi care pur şi simplu o adoră; niciunul dintre aceştia nu ghiceşte cine se ascunde sub masca ei pe care este prins un diamant albastru sub formă de lacrimă.

Cartea Ella de Angela Becerra poate fi împrumutată la domiciliu din colecţia sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a Bibliotecii Ştiintifice USARB.



Niciun comentariu: