04 octombrie 2022

REPERE PEDAGOGICE ÎN FORMAREA ATITUDINILOR

Colecţia sălii de împrumut nr. 2 Documente didactice şi metodice a Bibliotecii Ştiinţifice s-a îmbogăţit cu o lucrare din domeniul pedagogiei:

Paniş,  Aliona. Repere pedagogice în formarea atitudinilor : Ghid metodologic / Aliona Paniş ; Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei. - Chişinău : [s. n.], 2020. - 84 p. ; fig., tab. - Bibliogr. p. 79-82. - ISBN 978-9975-48-187-8
Paniş,  Aliona. Repere pedagogice în formarea atitudinilor
Cu toţii preferăm să fim în preajma oamenilor optimişti, cu atitudine pozitivă şi, de multe ori, îi evităm pe cei negativişti. În acest context, prezentul ghid metodologic facilitează dezvoltarea competenţei profesionale a cadrelor didactice şi de conducere din învăţământul general/profesional tehnic – cultivarea atitudinilor elevilor / a cadrelor didactice în cadrul activităţilor educaţionale pentru formarea competenţelor şcolare/profesionale – prin faptul că vor analiza semnificaţiile conceptelor pentru formarea/cultivarea atitudinilor, vor proiecta formarea atitudinilor în cadrul disciplinelor şcolare, vor determina particularităţile de formare a atitudinilor în cadrul activităţilor educative etc. Astfel, în lucrare s-au reflectat o multitudine de teme care se află în ordinea de zi a educaţiei, în general, şi a formării atitudinilor, în special. 

Cartea este adresată cadrelor didactice şi de conducere din sistemul educaţional, elevilor, studenţilor, precum şi părinţilor, buneilor, sau tuturor celor ce doresc „să-şi crească” atitudinea.

Niciun comentariu: