18 octombrie 2022

MIHAIL SEBASTIAN, DRAMATURG, ROMANCIER ŞI ESEIST – 115 ANI DE LA NAŞTERE

Mihail Sebastian a fost un om de litere român, de origine evreu, care a scris romane, dramaturgie și critică literară. A fost de asemenea activ ca publicist, ținând  printre altele și cronică muzicală. A debutat în literatură în 1932 cu un volum foarte scurt „Fragmente dintr-un carnet găsit”, apoi în același an a publicat volumul de nuvele „Femei”. Au urmat romanele: „Orașul cu salcâmi” (1935 - roman al adolescenței), „Accidentul” (1940 - roman de dragoste), etc.

Ca dramaturg, Mihail Sebastian se impune în literatura română cu piesele de teatru: „Steaua fără nume”, „Jocul de-a vacanța” şi „Ultima oră”. Piesele au fost ecranizate. 

Cu prilejul aniversării acestei personalităţi marcante, sala de lectură nr. 2 Ştiinţe Filologice Vă invită la expoziţia de carte cu titlu „Mihail Sebastian: dramaturg, romancier şi eseist - 115 ani de la naştere”, care cuprinde lucrările scriitorului, referinţele critice şi o gamă largă de articolele din diverse publicaţii periodice din colecţia Bibliotecii Ştiinţifice USARB.



Niciun comentariu: