14 martie 2022

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. LEGEA SUCCESULUI de Napoleon HILL

Samânţa succesului a fost sădită în fiecare dintre noi. Numai că pentru a rodi, trebuie îngrijită corespunzător. Este convingerea lui Napoleon Hill (1883-1970), una dintre figurile fondatoare ale domeniului dezvoltării personale, care şi-a dedicat cariera descătuşării potenţialului din oamenii de rând.

Napoleon Hill este unul dintre părinţii literaturii motivaţionale americane. A migrat de la jurnalism la drept, a evoluat rapid din punct de vedere profesional, ajungând consilier al unor importanţi oameni de afaceri şi lideri pe diverse domenii. S-a preocupat de rolul pe care îl îndeplinesc convingerile personale ale individului în atingerea succesului.

Lucrarea „Legea succesului”, pe care a scris-o în 1928 la îndemnul magnatului Andrew Carnegie, este o fascinantă călătorie ascendentă spre succes, structurată în cincisprezece trepte. Fiecare dintre ele, este gândita ca o lecţie care să-l ajute pe cititor să se întoarcă spre sine cu sinceritate şi să-şi dezvolte acele calităţi şi obiceiuri, care îl pot conduce spre realizarea materială şi împlinirea personală.

Ideile lui Napoleon Hill rămân până astăzi fundamentale pentru domeniul dezvoltării personale.

Niciun comentariu: