09 martie 2022

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. TESTEAZĂ-ŢI ABILITĂŢILE DE VIAŢĂ: 10 TESTE PENTRU MĂSURAREA INTELIGENŢEI PRACTICE de JOHN LIPTAK

Dr. John Liptak este unul dintre cei mai apreciaţi autori motivaţionali din întreagă lume. El revoluţionează lucrările din domeniu prin cartea „Testeaza-ţi abilităţile de viată”, definind inteligenţa în termeni cu totul diferiţi faţă de cei tradiţionali şi făcând referire la acele abilităţi de viaţă esenţiale, de care avem nevoie pentru a schimba tiparele cognitive, comportamentale, emoţionale care ne provoacă anxietate, stres şi nefericire generală.

Testele din această carte ne ajută să ne stabilim IQ-ul abilităților de viață, evaluândune competența în 10 domenii importante, printre care: stilul de interacțiune interpersonală, comunicarea, eficiența în luarea deciziilor, gestionarea banilor și a timpului, rezolvarea conflictelor și controlul emoțiilor.

Concluzia expertului John Liptak este extraordinară: pentru a avea o viață mai productivă, mai satisfăcătoare și mai plină de succes, nu este nevoie de un IQ ridicat, ci de o inteligență practică generală, care include abilitățile spirituale, fizice, mentale, emoționale, sociale și profesionale.

Construirea abilităților de viață nu este o sarcină ușoară, dar cu ajutorul testelor și exercițiilor din această carte vei fi uimit cât de mult îți poți îmbunătăți calitatea vieții, învățând mai multe despre tine.

Cartea „Testează-ţi abilităţile de viaţă: 10 teste pentru măsurarea inteligenţei practice” (Bucureşti: Amaltea, 2008), semnată de John Liptak, poate fi consultată în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte a BŞ USARB.



Niciun comentariu: