08 februarie 2022

ZIUA SIGURANŢEI PE INTERNET

Ziua Siguranței pe Internet (Safer Internet Day) este marcată anual, începând din 2004, în luna februarie,  în mai multe țări ale lumii și are ca scop creșterea gradului de conștientizare pentru un Internet mai bun și mai sigur. 

Către această zi în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte a BŞ USARB, conform programului Zilei Siguranţei pe Internet, este organizată o expoziţie cu genericul „Comunicarea de la origini la Internet”, care înserează documente din colecţiile bibliotecii în care sunt tratate următoarele subiecte: aspectul juridic şi organizatoric al asigurării securităţii informaţiei, măsurile criptografice de protecţie a informaţiei, analiza vulnerabilităţilor şi ameninţărilor la adresa securităţii informaţiei, metodele şi mijloacele tehnice de protecţie respective.

Lucrările expuse prezintă interes şi pentru cei care, la prima vedere, nu participă direct în procesul de securitate a informaţiei, însă, fiind parte a unei societăţi moderne, nu sunt ocoliţi de vulnerabilităţi şi riscuri de securitate a informaţiei.

Niciun comentariu: