18 februarie 2022

LECTURA DE WEEKEND. VARA ÎN CARE TE-AM ÎNTÂLNIT de Jojo MOYES

„Fiecare îşi are propriul trecut închis în sine aidoma filelor unei cărţi pe care o ştie pe de rost; iar prietenii lui pot citi doar titlul”
Virginia Woolf

Saptamâna aceasta Vă propunem pentru lectură romanul „Vara în care te-am întâlnit” (Bucureşti, Editura Litera, 2020) de Jojo Moyes, jurnalistă şi scriitoare britanică, născută în 1969 la Londra, debutând ca romancieră în 2002.

„Vara în care te-am întâlnit” este „un roman care pulsează de romantism, intrigă şi trădare”, afirmă Woman&Home.

În anii 50, Merham era un orăşel de pe litoralul din sudul Marii Britanii, locuit în mare parte de oameni care nu doresc să ţină pasul cu vremurile şi sunt obsedaţi să păstreze oraşul la fel cum a fost întotdeauna. Un grup de artişti nomazi se mută într-o casă, numită Arcadia, o frumoasă clădire Art Decó din oraş. Aceştea nu sunt bine primiţi de localnici. În schimb, Lottie Swift şi Celia Holden, care crescuseră ca două surori, sunt tentate de stilul de viaţă boem al acestora şi petrec mult timp în compania lor. Dar întâmplările din casă au consecinţe tragice şi pe termen lung pentru toţi cei implicaţi. Relaţia dintre cele două se destramă în momentul în care Celia pleacă la Londra. Acolo îl întâlneşte pe Guy şi la ceva timp hotărăşte că e timpul să îl prezinte şi familiei. Prezenţa acestuia din urmă asupra lui Lottie este mai mult decât tulburatoare.

Cartea „Vara în care te-am întâlnit”, tradusă din limba engleză de Irina Raţă, poate fi împrumutată din colecţia sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a BŞ USARB.



Niciun comentariu: