22 februarie 2022

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. ARTA SUBTILĂ A DISPERĂRII: O CARTE DESPRE SPERANŢĂ de MARK MANSON

„Mark Manson este un maestru al ideilor provocatoare şi contraintuitive. Stilul său antrenant te va împiedica să laşi cartea din mână.”
James CLEAR, autorul bestsellerului „Atomic Habits”
Trăim vremuri interesante. Deşi suntem mai liberi, mai sănătoşi şi mai prosperi ca oricând, cumva, totul pare să se fi defectat într-un mod oribil şi ireparabil: planeta se încălzeşte, guvernele eşuează, economiile se prăbuşesc şi toată lumea se declară ofensată pe Twitter. În acest punct al istoriei, când avem acces la tehnologie, educaţie şi comunicare cu o usurinţă la care strămoşii noştri nici n-ar fi visat, prea mulţi dintre noi se simt lipsiţi de speranţă.

În noua lui carte, Mark Manson îşi îndreaptă atenţia asupra nesfârşitelor nenorociri care au loc în lume. Inspirându-se din cercetările psihologice legate de aceste subiecte, precum şi din înţelepciunea atemporală a lui Platon, Nietzsche sau a legendarului Tom Waits, el disecă religia şi politica şi modul în care acestea au ajuns să semene între ele.

Manson analizează relaţia noastră cu banii, cu industria de divertisment şi cu internetul, arătând că, oricât de bun ar fi un lucru, dacă este consumat în exces, ne poate omorâ - psihologic vorbind. Manson pune sub semnul întrebării definiţiile comune ale credinţei, fericirii şi libertăţii - ba chiar şi ale speranţei.

Cu erudiţie şi umor, autorul ne provoacă să fim mai sinceri cu noi înşine şi mai conectaţi cu lumea în moduri la care probabil că nu ne-am mai gândit până acum.

„Pentru starea actuală de anxietate spirituală, Mark oferă un antidot bazat pe o foarte necesară combinaţie de umor, sfaturi practice şi înţelepciune filosofică.”
Eric BARKER

Lucrarea „Arta subtilă a disperării: O carte despre speranţă” (Bucureşti : Lifestyle Publishing, 2019), semnată de Mark Manson, poate fi consultată în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte a BŞ USARB.

Niciun comentariu: