Calitatea şi siguranţa produselor alimentare sunt un drept al consumatorilor, cu efecte directe asupra calităţii vieţii. Pâinea şi specialităţile de panificaţie sunt produse destinate consumului uman direct care stau la baza piramidei nutriţionale şi pot afecta sănătatea consumatorilor în cazul unor contaminări biologice, chimice sau fizice, imediat sau în timp, prin acumulări nocive în organism. Numai respectarea riguroasă a unor regulide fabricaţie pe tot parcursul procesului tehnologic poate asigura calitatea şi siguranţa alimentară a acestor produse.
Scopul lucrării „Ghid de bune practici pentru siguranţa alimentelor: managementul siguranţei alimentelor: industria de panificaţie” (Bucureşti, 2005) este de a crea o structură de bază de coduri specifice şi linii directoare care pun în evidenţă condiţiile necesare pentru producerea de alimente sigure pentru sănătatea consumatorilor, urmărind întreg lanţul de circulaţie a alimentelor: aprovizionare – producţie – desfacere – transport – comerţ – consum.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu