22 noiembrie 2021

BIOCHIMIA PRODUSELOR ALIMENTARE

Alimentaţia omului prezintă unul din stâlpii fundamentali ai construcţiei sale, elementul esenţial al vieţii, dar, cu părere de rău, este şi cauza principală a bolilor sau a morţii. Sănătatea şi echilibrul fiecărui individ se află în corelaţie directă cu hrana.

În lucrarea „Biochimia produselor alimentare” (Iaşi, 2011), semnată de Lăcrămioara Oprică, sunt prezentate aspecte privind compoziţia chimică a alimentelor, unele procese chimice şi biochimice care pot apărea în timpul prelucrării, depozitării şi manipulării  produselor alimentare. Prima parte a lucrării  cuprinde prezentarea unor aspecte structurale ale principalelor biomolecule de interes alimentar (proteine, glucide, lipide, apă, săruri minerale, vitamine), precum şi unele aplicaţii ale acestora în industria alimentară. În partea a doua sunt descrise principalele grupe de alimente (lapte, carne, ouă, cereale, fructe, legume, leguminoase, băuturi alcoolice), insistându-se pe compoziţia, provenienţa şi rolul acestora în nutriţia omului.

Această carte poate fi consultată în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte a BŞ USARB.



Niciun comentariu: