„Vreau să continui să trăiesc chiar şi după ce o să mor.”
Anne FRANK, Jurnal, 5 aprilie 1944
Anne Frank este un adevărat model cultural, al cărei jurnal a conturat o imagine vie a Holocaustului şi a făcut din autoarea sa un simbol al umanităţii în unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei. Ea a fost şi o persoană tânără precoce, cu o viaţă interioară bogată şi cu un real talent la scris.
Aici găsim un portret emoţionant al fetei, care a trecut printr-o experienţă tragică alături de familie, într-unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei. Pornind de la jurnalul scris de Anne, cartea prezintă cu exactitate evenimentele desfăşurate în perioada august 1944 - februarie (sau martie) 1945. După această ultimă dată, care a marcat moartea ei în lagăr, totul este un produs al imaginaţiei autorului.
Romanul reprezintă o poveste a traumei şi a mântuirii, Annelies onorează moştenirea Annei Frank nu numai ca simbol al speranţei şi îndârjirii, ci şi ca tânară complexă, ambiţioasă şi inimoasă.
Cartea „Annelies: Povestea Annei Frank continuă...” (Bucureşti, Editura Corint Books, 2021) de David R. Gillham, poate fi împrumutată la domiciliu din sala de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a BŞ USARB.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu