„Continentele sunt ca nişte plute pe oceanele lumii. Şi nici nu prea ştiu să înoate...”Constantin Ardeleanu
Mu este numele unui continent ipotetic care se presupune că a existat într-unul din oceanele Pământului, dar a dispărut în zorii istoriei umane. În special se consideră că ar fi existat în zona Polineziei din Oceanul Pacific. Conceptul şi numele au fost propuse de către călătorul şi scriitorul din secolul al XIX-lea Augustus Le Plongeon, care a pretins că mai multe civilizaţii, cum ar fi cele din Egipt şi Mezoamerica, au fost create de refugiaţi de pe continentul Mu care era situat în Oceanul Atlantic.
„Mu, continentul pierdut” este cartea care iniţiază teoria existenţei unui continent pierdut în Oceanul Pacific. Autorul ei, colonelul James Churchward (soldat, inventator, lingvist, artist, cartograf şi geolog) relatează aventurile sale din călătoriile pe care le-a făcut în jurul lumii, în căutarea civilizaţiilor mistice care au existat în vremuri imemoriale. El susţine că dispărutul continent Mu s-a întins cândva din zona de nord a insulei Hawaii înspre sud, până în Fiji şi Insula Paştelui. În urmă cu aproximativ 12 000 de ani, Mu a fost distrus de un cutremur şi s-a scufundat în adâncurile Pacificului.
Volumul poate fi împrumutat la domiciliu din sala de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică sau lecturat în sala de lectură nr. 1 Ştiinţe Socioumanistice şi economice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu