„Ovidiu Verdeş nu este Salinger, dar nici mult nu a lipsit. Cartea lui, Muzici şi faze, rămâne cea mai adevărată, mai vie, mai înveselitoare şi mai nostalgică proză românească pe care am citit-o eu de zece ani încoace. O astfel de carte umileşte întregul experimentalism pretenţios al anilor ’80 ca şi oralitatea, de multe ori vulgară, a ultimului deceniu.” (Mircea Cărtărescu)
Romanul „Muzici şi faze” (Iaşi, Editura Polirom, 2016), semnat de Ovidiu Verdeş, reprezintă o formulă cu totul inedită a romanului despre adolescenţă. Principalele atuuri ale prozei lui Ovidiu Verdeş sunt limbajul, stilul spontan şi colocvial, adăugând o consistenţă aparte acestei cărţi pasionante, care se citeşte pe nerăsuflate.
Personajul principal este Tinuţ, un băiat de 15 ani, îndrăgostit de muzică şi de o colegă de clasă, Hari, care povesteşte într-un mod deosebit despre ultimele sale zile de şcoală şi primele zile de vacanţă...
Cartea „Muzici şi faze” poate fi împrumutată la domiciliu din sala de împrumut nr.1 Documente ştiintifice şi beletristică a BŞ USARB.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu