17 februarie 2021

MANAGEMENTUL INSTITUŢIIOR ŞI SERVICIILOR PENTRU PERSOANE CU CERINŢE SPECIALE

Elaborat şi structurat ca un ghid practic, volumul „Managementul instituţiior şi serviciilor pentru persoane cu cerinţe speciale” (Iaşi, Polirom, 2018), semnat de Gherguţ Alois, este parte din colecţia sălii de lectură Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte şi reflectă preocupări şi experienţe de dată recentă din domeniul reformelor de politică socială vizind persoanele cu diferite tipuri de nevoi speciale, în perspectiva alinierii la sistemele europene de servicii specializate. Atent la reconfigurările şi evoluţiile din domeniul managementului serviciilor sociale, autorul analizează cele mai noi practici de intervenţie, ocrotire şi asistentă socială, dar şi metodele inovative de educaţe, instruire şi profesionalizare pentru copii şi persoane cu dizabilităţi. 
Gherguţ, Alois. Managementul istituţiilor şi serviciilor pentru persoane cu cerinţe speciale / Alois Gherguţ. – Iaşi : Polirom, 2018. – 196 p. : fig., tab. – (Stiintele educatiei. Structuri, continuturi, tehnici ). – Anexe: p. 173-195. – ISBN 978-973-46-7565-4.
Lucrarea este un reper important pentru mai multe categorii de specialişti, de la managerii şi personalul din domeniul psihopedagogic, din asistentă socială, serviciile de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu dizabilităţi, psihologi, psihopedagogi, asistenţi sociali, cadre didactice şi până la studenţii de la facultăţile de profil.



Niciun comentariu: