24 februarie 2021

DRAGOBETELE, SĂRBĂTOAREA IUBIRII LA ROMÂNI

„Când iubim, întotdeauna ne străduim să devenim mai buni. Când ne străduim să devenim mai buni decât suntem, totul în jurul nostru devine mai bun” 
 Paulo Coelho

Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români - fiul Dochiei, este numit zeul dragostei, zeu al iubirii, şi al bunei dispoziţii. 
În această zi fetele şi băieţii se întâlneau să sărbătorească Dragobetele, pentru a rămâne îndrăgostiţi pe parcursul întregului an. Dacă timpul era favorabil, îmbrăcaţi de sărbătoare, fetele şi flăcăii se întâlneau în faţa bisericii şi plecau să caute prin păduri şi lunci flori de primăvară.

Ce ai voie să faci și ce nu ai voie în această zi: 
  💗 Bărbaţii nu au voie sa supere femeile, nu au voie să se certe cu ele, altfel, vor avea parte de o primăvară plină de ghinion și un an greu.
  💗 De asemenea, de Dragobete, fata sau băiat, femeie sau bărbat, nu ai voie să plângi, pentru că lacrimile care curg aduc necazuri și supărări în lunile care vin. E o zi în care toată lumea e bine să fie vesela.

Cu prilejul acestei sărbători, sala de lectură nr. 2 Științe Filologice a Bibliotecii Ştiinţifice USARB, Vă propune către lectură o serie de romane şi poezii de dragoste ale autorilor români şi universali, ce posedă stiluri diferite, dar care se lecturează leger, pătrunzând profund în sufletul fiecăruia.


Niciun comentariu: