Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii. M. Eminescu

19.11.2019

20 NOIEMBRIE - ZIUA INTERNAŢIONALĂ A DREPTURILOR COPILULUI

În fiecare an, pe data de 20 noiembrie, este marcată Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului (World Children’s Day), înființată în anul 1989, de către Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF). Această zi importantă oferă fiecăruia din noi șansa să susținem, să promovăm și să celebrăm drepturile copiilor. Totodată, pe 20 noiembrie este marcată și aniversarea adoptării Convenţiei cu privire la Drepturile Copilului. Acest document internaţional este în vigoare pentru ţara noastră din 25 februarie 1993. Prin el, Republica Moldova s-a angajat să protejeze copiii de orice gen de discriminare, să le asigure o bună securitate socială şi condiţii pentru dezvoltare intelectuală şi fizică cât mai completă.
Către această zi semnificativă, în sala de lectură nr. 1 Ştiinţe Socioumanistice şi economice, este organizată expoziţia „20 noiembrie - Ziua Internaţională a Drepturilor copilului”, cu scopul de a informa utilizatorii despre drepturile copilului şi monitorizarea respectării acestor drepturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu