01 octombrie 2019

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE

„Bătrâneţea, este un lucru bun şi plăcut. Este adevărat că eşti indepărtat uşurel de pe scenă, dar apoi ţi se dă un scaun confortabil de spectator chiar în primul rând."
Confucius
În februarie 1991, Organizaţia Naţiunilor Unite consacră ziua de 1 octombrie ca Zi Internaţională a Persoanelor în vârstă. În anul 2002, la Madrid, Adunarea Generală a ONU a adoptat Planul Internaţional de Acţiune privind Îmbătrânirea care stabileşte obiectivele prioritare şi angajamentele statelor membre cu privire la politicile destinate populaţiei vârstnice, în principal cele din domeniul protecţiei sociale, ocupării, sănătăţii şi participării persoanelor de vârsta a treia la toate aspectele economice, sociale, culturale şi politice ale societăţii.

Cu această ocazie, în sala de lectură Nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, naturii, reale. Arte este organizată expoziţia tematică „Recepţii şi reprezentări ale îmbătrânirii în contemporanietate, 1 octombrie – Ziua oamenilor în etate", care cuprinde documente din colecţia BŞ USARB, în care sunt tratate următoarele subiecte: Stategia naţională privind îmbătrânirea; Psihologia îmbătrânirii; Protecţia socială a oamenilor în etate; Modul sănătos de viaţă a vârstnicilor etc.

Niciun comentariu: